ADO en Chinezen 'staan open' voor zusterclub in China

ADO en Chinezen 'staan open' voor zusterclub in China

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 januari 2020 – De kans is aanwezig dat ADO Den Haag dit kalenderjaar een zusterclub in China krijgt. Dat werd bekendgemaakt op de nieuwjaarsborrel van de club, bij monde van Felix Wu, de woordvoerder van United Vansen. Hij is bovendien van mening dat ADO kwalitatief sterk genoeg is om in de Eredivisie te blijven. 

In een interview met Omroep West gaat de woordvoerder dieper in op de plannen van het Chinese bedrijf in dit kalenderjaar. Handhaving met ADO is het voornaamste doel. Dat moet gebeuren met de deze winter aangestelde Alan Pardew. "Ik geloof dat hij ervaren genoeg is om ADO Den Haag te helpen en in de Eredivisie te houden. Samen met het managementteam zijn ze ook heel effectief te werk gegaan als het gaat om nieuwe spelers aantrekken. Ik denk dat zij een meerwaarde zijn voor ons eerste elftal", aldus Wu.

Voor de club ontwikkelde Mohammed Hamdi een meerjarenplan. Daarin stond onder meer dat er meer Aziatische spelers naar Den Haag moeten komen. "Als die spelers gevonden worden dan juicht United Vansen de komst van deze spelers alleen maar toe. Wij hebben overal contacten in Azië."

Sinds kort er is ook contact gelegd met Beijing Gouan, een voetbalclub in Peking. Het gaat om een mogelijke samenwerking, vertelt Wu. "In november 2019 hebben wij met de raad van commissarissen een bezoek gebracht aan Beijing Gouan. Daar hebben we ook wat gesprekken gevoerd. Wij staan open voor de mogelijkheid tot samenwerking met een Chinese club."

gerelateerd