PEC legt complexe puzzel voor overgang naar natuurgras

15 januari 2020, 11:42   Bijgewerkt: 15 januari 2020, 11:55

De overgang van PEC Zwolle naar natuurgras is een complexe operatie. Wanneer het kunstgras verdwijnt uit het stadion, moeten de teams elders trainen en wedstrijden spelen. Daarvoor zoekt PEC naar een oplossing. Het liefst stapt de club komende zomer over. "Als dat niet lukt zullen we helaas het project een jaar moeten verschuiven", aldus voorzitter Adriaan Visser.

De operatie an sich is het probleem niet, vertelt de preses aan RTV Focus Zwolle. "We hebben er ook de begroting voor klaarliggen en bij wijze van spreken kunnen we daar morgen mee beginnen. Alleen krijg je een soort verschuiving over de andere velden. Want als je natuurgras hebt in het stadion, kun je daar eigenlijk niet meer trainen. Dus dan heb ik op een andere plek twee velden nodig voor de selectie. Nu gaat dat ook nog wel lukken, want daar hebben we met de gemeente en met Be Quick '28 over gesproken."

Een ander puzzelstukje is een onderkomen voor jeugdteams en de dames. "Het grootste probleem waar we nu alleen tegenaan lopen is dat de jeugdteams ook gewoon wedstrijden moeten spelen, en we krijgen waarschijnlijk ook een Onder 20 team. Dat komt in de jeugdcompetitie redelijk aan de top te voetbalen. En daar moeten wij ergens een plek voor zien te vinden. Dat kan eigenlijk niet op het terrein van Be Quick '28 terrein. Die voetballen dan ook gewoon."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen