Firmino over succes van Liverpool: "Vertrouwen en teleurstelling"

15 januari 2020, 11:39

Roberto Firmino denkt dat Liverpool een combinatie van teleurstelling en vertrouwen gebruikt om goede resultaten te boeken in de Premier League. The Reds staan ongeslagen aan kop in Engeland en zijn gebrand om dit jaar wel de titel te winnen, nadat zij die vorig jaar aan Manchester City moesten laten.

Liverpool bereikte vorig jaar een recordaantal punten van 97, maar werd daarmee geen kampioen omdat Manchester City er eentje meer behaalde. Het mislopen van die titel zorgt dit seizoen voor extra motivatie bij Liverpool, zo stelt Roberto Firmino op de officiële clubkanalen. "Vorig jaar waren we van streek, omdat we geen kampioen worden. Dit seizoen hebben we een nieuwe kans en we hebben alles in eigen handen", sprak de Braziliaan.

De spits was afgelopen week nog goud waar voor zijn ploeg door de enige treffer te maken in de lastige uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur. "We moeten met ons hoofd blijven spelen. De winnaarsmentaliteit is daarbij essentieel. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en aan het einde van het seizoen gaan we zien waar ons dat gebracht heeft. Het is logisch dat we dit seizoen meer vertrouwen hebben dan vorig seizoen, omdat we telkens weer winnen."

Aankomende zondag staat de volgende kraker alweer op het programma voor Liverpool. Op het eigen Anfield ontvangt de ploeg van Jürgen Klopp dan rivaal Manchester United. The Reds staan met 61 punten bovenaan en hebben een voorsprong van veertien punten op nummer twee Manchester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen