'Vitesse houdt rekening met winters vertrek huurling Dicko'

'Vitesse houdt rekening met winters vertrek huurling Dicko'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 januari 2020 – Vitesse dreigt aanvaller Nouha Dicko nog deze transferperiode kwijt te raken. Hoewel de buitenspeler voor de rest van dit seizoen gehuurd wordt van Hull City, hoopt de Championship-club hem in januari nog te verkopen. Gezien het aflopende contract van de voorhoedespeler, kunnen ze nu nog geld voor hem ontvangen.

Dat schrijft De Gelderlander althans. Volgens het regionale medium moet Vitesse serieus vrezen, al zijn de opties voor Hull City wel enorm beperkt. Hij speelde namelijk zowel al voor de Arnhemmers, als ook voor de Engelse club, waardoor hij in principe niet voor een andere derde club meer in actie mag komen dit seizoen. De Amerikaanse MLS en Chinese Super League zijn uitzonderingen op deze FIFA-regels, naar dat land mag hij dus wel verkassen.

Ook is het een optie dat Vitesse hem blijvend overneemt, maar die kans lijkt niet zo groot. Dicko kwam namelijk op voorspraak van de inmiddels opgestapte Leonid Slutsky naar Vitesse toe. Onder Edward Sturing valt de aanvaller vooralsnog buiten het basiselftal.

Lees ook: Hull City-huurling Dicko koos vanwege Slutsky voor Vitesse

gerelateerd