Tottenham en Newcastle overleven replay's in FA Cup

14 januari 2020, 22:59

Tottenham Hotspur is dinsdagavond ontsnapt aan een blamage in de replay van de FA Cup. Geholpen door een defensieve flater van Middlesbrough kwam de ploeg van José Mourinho op een 2-0 voorsprong, maar in de slotfase kwamen de bezoekers – normaliter uitkomend in de Championship – nog akelig dichtbij. Newcastle United kende een meer ontspannen return.

Na de remise van vorige week had Mourinho, die door alle blessures bezig is aan een mindere periode bij de Spurs, voor een relatief sterke basiself gekozen in eigen huis. Met Ryan Sessegnon, Giovani Lo Celso en Japhet Tanganga stonden er ook genoeg spelers in de basis die normaliter niet spelen, toch kwam Tottenham al snel op voorsprong. Na twee minuten schoot zomeraanwinst Lo Celso na een dramatisch uitverdedigen van keeper Tomás Mejías simpel de 1-0 binnen, het betekende zijn eerste treffer in Engelse dienst. 

Toen Erik Lamela na ruim een kwartier door de hele verdediging van de bezoekers dribbelde en opnieuw de er niet goed uitziende Mejías passeerde, leek het duel beslist. Dat bleef het tot in de slotfase, toen George Seville met de nodige mazzel zeven minuten voor het einde de aansluitingstreffer binnenschoot. In blessuretijd kwam er nog een gevaarlijke voorzet, maar liet Middlesbrough het in de eerste helft oppermachtige, maar na de pauze matige Tottenham Hotspur ontsnappen. Door de zege gaan de Spurs door en gaan ze op bezoek bij Southampton in de volgende ronde. 

Newcastle United – Rochdale 4-1

Newcastle United is dinsdagavond een afgang bespaard gebleven in de FA Cup. In de replay tegen laagvlieger Rochdale kwam het net als in het heenduel al na zeventien minuten op voorsprong – ditmaal via een eigen doelpunt van de bezoekers -, maar drukte het anders dan vorige week wél door. Mattew Longstaff en Miguel Almirón beslisten het duel nog binnen het half uur, terwijl Joelinton – hij kostte afgelopen zomer nog ruim veertig miljoen euro - tien minuten voor het einde zijn tweede treffer in Newcastle-dienst maakte. Karl Darlow zorgde nog wel voor een verdiende eretreffer namens Rochdale – uitkomend in de League One.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen