MVV evalueert: Usta behoudt vertrouwen, directeur Penders weg

14 januari 2020, 22:21

MVV's algemeen directeur Paul Penders is dinsdag per direct vertrokken. De slechte resultaten in de eerste seizoenshelft hebben ervoor gezorgd dat de club volledig is doorgelicht en er gekeken is waar er schoon schip gemaakt moet worden om de weg omhoog weer in te zetten. Na die evaluatie trok Penders zijn conclusies en is opgestapt. Trainer Fuat Usta geniet ondanks een kritische noot nog wel altijd het vertrouwen.

'Het contract met Paul wordt in onderling overleg ontbonden. In de komende periode wordt een profiel opgesteld voor een nieuwe algemeen directeur en zal de werving gestart worden', laat MVV weten. Penders zag te weinig perspectief om de club nog omhoog te brengen en voelde zich na de uitkomsten van de evaluatie genoodzaakt op te stappen. Daarmee komt er een tweede vacature in het bestuur van de Maastrichtenaren.

{image[337787][right-half][]}Vertrouwen in Usta

'Op basis van de sportieve resultaten zijn indringende gesprekken gevoerd met hoofdtrainer Fuat Usta. Wij hebben het vertrouwen dat Fuat en technische staf met een gemotiveerde spelersgroep dit seizoen kan afmaken en de weg naar boven weet te vinden', schrijft de club in het statement.

Ook hoopt MVV zich deze winter nog te versterken. 'Mutaties in de selectie zullen waar nodig en haalbaar worden doorgevoerd, zodat de kwaliteit in de spelersgroep wordt verbeterd en er perspectief is op betere resultaten.' Verder wordt de club vernieuwd op het gebied van supportersbeleid, commercie, veiligheid, financiën, interne organisatie en maatschappelijke zaken, zo staat te lezen in het persbericht.

Daarmee is het te hopen dat er snel beterschap komt aan het droevige seizoen van MVV, dat op de vijftiende plaats staat in de Eerste Divisie. Ook is het intern erg onrustig op bestuurlijk niveau, werd er afscheid genomen van Maxime Gunst en Pieter Nys, kwamen de supporters meermaals naar buiten met protesten en vallen de sportieve prestaties enorm tegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen