De Boer wil middenvelder en linksback nog bij Atlanta

14 januari 2020, 21:54

Frank de Boer is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met Atlanta United, maar net als vorig jaar is de selectie nog niet helemaal compleet. Hoewel Leandro Gonzalez Pirez, Emerson Hyndman, Anton Walkes, Patrick Nielsen en Brooks Lennon al werden gehaald, moet er op z'n minst nog een middenvelder en linksback bij. Dat stelt de Nederlandse coach.

Op de website van de MLS blikt De Boer vooruit op het nieuwe seizoen. Middenvelder Nagbe vertrok en voor hem werd nog geen vervanger gehaald, terwijl de zeventienjarige George Bello de enige linksback is in de selectie van Atlanta United. "Elk jaar wil ik de selectie zo vroeg mogelijk rond hebben, maar dat gebeurt niet altijd. Hoewel de club het ook wil, zijn er soms ontwikkelingen, waardoor we niet de hoogste prijs hoeven te betalen als we wachten. Zo werkt dat in de voetballerij", legt De Boer uit.

Links achterin moet er sowieso een versterking komen. "Bello speelde vorig seizoen niet veel, dus we moeten een extra linksback halen. Ook om George niet te veel te belasten. Hopelijk kan hij zo'n vijftien tot twintig wedstrijden spelen." Het vertrek van Nagbe doet de coach nog meer pijn. "Hij was een uitstekende middenvelder, hopelijk kunnen we een goede vervanger voor hem halen."

Atlanta United begint in februari aan het nieuwe seizoen met een CONCACAF Champions League-duel: FC Motagua uit Honduras is de tegenstander. Vorig seizoen ging het in de voorronde mis, mede omdat de selectie nog niet tijdig op orde was.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen