Excelsior haalt multifunctionele verdediger Aberkane op bij Sparta

14 januari 2020, 17:56

Excelsior heeft zich verzekerd van de diensten van Abdallah Aberkane. De multifunctionele verdediger komt over van Sparta Rotterdam en tekent een contract tot en met 2022. Vlak voor de winterstop maakte hij nog zijn officiële debuut namens De Kasteelheren, maar dat optreden tegen AZ krijgt dus geen vervolg.

Aberkane stond na drie seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax te hebben gespeeld pas sinds afgelopen zomer onder contract bij Sparta Rotterdam, waar zijn amateurcontract al snel werd omgezet in een echte verbintenis. "Als ik realistisch ben is de kans op speeltijd bij Excelsior echter groter", legt hij zijn keuze om na een half jaar alweer te vertrekken uit. "Ik had bovendien meteen een goed gevoel bij deze club en daarom heb ik deze keuze gemaakt."

De achterhoedespeler kan centraal uit de voeten, maar ook als links- of rechtsback. "Ik ben blij dat ik voor Excelsior mag spelen en zal er alles aan doen om iedereen hier tevreden te stellen. Ik ben gisteren al begonnen en had meteen een goed gevoel bij de staf en de spelersgroep. Het was een warm welkom en dat bevestigde mij in mijn gevoel dat ik de juiste keuze heb gemaakt", aldus Aberkane.

Het is vooralsnog onduidelijk of Jeffry Fortes – die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Sparta Rotterdam – betrokken is bij deze deal. Vooralsnog is daar echter niets over gecommuniceerd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen