FC Barcelona-coach Setién had aanstelling 'nooit verwacht'

FC Barcelona-coach Setién had aanstelling 'nooit verwacht'

14 januari 2020 – FC Barcelona-trainer Quique Setién heeft zijn presentatie achter de rug. Duidelijk is dat de oefenmeester zich vooral richt op de Champions League en het terugbrengen van verzorgd voetbal. "Ik wil met deze ploeg alles winnen, wat er te winnen valt", glimlachte de oefenmeester, die deze uitdaging niet had verwacht. "Ik had nooit gedacht trainer te worden van deze club."Dat zei hij tijdens de presentatie in Camp Nou, een dag na zijn aantreden als opvolger van de ontslagen Ernesto Valverde. "Dit is een speciale dag", zei hij met een big smile. "Ik heb geen duidelijke carrière, al is mijn liefde voor deze club en filosofie duidelijk. Maar ik wist niet dat het genoeg zou zijn voor een plek hier aan het roer."

Genieten doet Setién op voorhand dus al. "In het bijzonder ga ik genieten van Lionel Messi, maar hij is niet de enige, hoor", zei de coach, die werd aangesteld mede omdat Ronald Koeman en Xavi niet beschikbaar waren voor de Catalanen. Setién wordt gezien als een groot aanhanger van Johan Cruijff.

Lees ook: Cruijff-idolaat Setién moet spektakel brengen bij Barça

Naar verluidt is er wel een evaluatiemoment afgesproken, te weten komende zomer. Als de overeenkomst van (een van) beide kanten niet goed bevalt, dan kunnen ze beide komende zomer stoppen. Verwacht wordt in elk geval dat het voetbal beter wordt onder de 61-jarige coach. "De beste manier om te winnen, is door goed te spelen. Dat mag met deze spelersgroep geen probleem zijn."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 februari 2020

  2. woensdag 19 februari 2020