Gravenberch stevent af op basisplaats: "Op de goede weg"

14 januari 2020, 09:16

Ryan Gravenberch zou na de winterstop zo maar eens basisspeler kunnen zijn bij Ajax. Omdat Lisandro Martinez naar het centrum van de defensie verkast, ontstaat er op het middenveld een vacature. Gravenberch lijkt de meeste aanspraak te maken op die plaats.

Ook in Qatar heeft het zeventienjarige talent laten zien dat hij klaar is voor een basisplaats. De middenvelder presteerde in de duels voor de winterstop al goed en heeft die lijn doorgetrokken. "Dit trainingskamp is heel belangrijk geweest voor mij. Je krijgt een moment om het te laten zien. Nu heeft de trainer misschien nog een optie", vertelt hij aan De Telegraaf.

Gravenberch debuteerde op zijn zestiende in het eerste, maar bleef vervolgens lange tijd weg bij Ajax 1. Inmiddels bonkt hij toch op de deur. "Het was een kwestie van betrouwbaarder worden",  legt hij uit. "Dus niet je mannetje laten lopen, je duels winnen, kopduels winnen. Ik denk dat ik daarin wel ben gegroeid. Het is ook een kwestie van meer mannelijk zijn. Eerst ging ik er met een half voetje in en nu zet ik echt mijn poot erin." Gravenberch werd in Qatar steeds bij de basisploeg ingedeeld, maar wil zich nog niet rijk rekenen. "Over basisspeler wil ik het niet hebben. Ik ben misschien wel op de goede weg, maar moet eerst mezelf dag in dag uit keihard pushen, dan zien we het wel."

Ajax hervat de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen