PEC stelt doelstelling bij en mikt louter op handhaving

PEC stelt doelstelling bij en mikt louter op handhaving

14 januari 2020 – Het seizoen van PEC Zwolle is geslaagd als de ploeg handhaving op het hoogste niveau weet te bewerkstelligen. Aanvankelijk had de club grote doelen voor dit seizoen, maar halverwege de Eredivisie is het tot de conclusie gekomen dat lijfsbehoud het hoogst haalbare is.?Dat geeft technisch manager Mike Willems aan tegenover De Stentor. "We realiseren ons waar we staan. We weten dat we op het ogenblik niet beter zijn dan ADO, RKC en andere clubs die in de onderste regionen staan, maar we hebben wel het vertrouwen dat we daar uit kunnen komen", zegt Willems tegen De Stentor. PEC won voor de winterstop slechts vijf keer en staat vijftiende.

Na de winterstop is het volgens Willems alleen belangrijk om in de Eredivisie te blijven. "Voor dit seizoen is handhaving de enige realistische doelstelling", vertelt de manager. "Ik baal er ook van waar we staan. Natuurlijk trek ik het me aan. Met onze begroting, onze club en onze stad horen we op dit moment niet op de vijftiende plaats te staan. Het is alleen met alle blessures die wij hebben gehad, bepalende spelers die we daardoor lang misten en dertien nieuwe spelers en een nieuwe trainer die kwamen, wel te verklaren. Daardoor hebben we ook in te veel wisselende samenstellingen gespeeld."

In Spanje legde PEC Zwolle de basis voor een betere tweede seizoenshelft. Darryl Lachman, Rick Dekker en Thomas Bruns kregen al te horen dat er voor hun geen toekomst meer is bij de club. "Iedereen is er daardoor van doordrongen dat het vijf voor twaalf is", zegt Willems. "Dat merkte je duidelijk aan de individuele en collectieve gesprekken. We vinden allemaal dat we in potentie een aardig elftal hebben. Ik ga nu niet roepen dat het bij ons wel goed komt, maar daar vertrouw ik wel op, omdat ik merk dat alle spelers zich er dondersgoed van bewust zijn dat het anders moet en dat ze daarvoor samen hun verantwoordelijkheid moeten pakken na de winterstop."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 18 januari 2021

  2. zondag 17 januari 2021