'PSV'er Madueke (17) maakt kans op Eredivisie-debuut'

14 januari 2020, 07:44

Noni Madueke mag dromen van een spoedig Eredivisie-debuut. De kans bestaat dat de zeventienjarige aanvaller van PSV zondag tegen VVV-Vennlo in de basis staat. De talentvolle Engelsman maakte tijdens het trainingskamp in Qatar veel indruk.

Daarom is het niet uitgesloten dat Madueke aan de aftrap verschijnt. Volgens het Eindhovens Dagblad kan Ernest Faber hem zomaar in de spits laten starten. Dat zou betekenen dat PSV met twee zeventienjarigen - Madueke én Mohamed Ihattaren - speelt. Madueke profiteert van de blessures binnen de selectie van de Eindhovenaren. Sam Lammers is op de weg terug, maar nog niet wedstrijdfit. Steven Bergwijn ontbrak vanwege een blessure op het trainingskamp, voor Donyell Malen is het seizoen voorbij en Kostas Mitroglou raakte in Qatar geblesseerd.

Een basisplaats voor Madueke zou een nieuwe mijlpaal in zijn razendsnelle ontwikkeling zijn. Op zestienjarige leeftijd verliet hij tweeënhalf jaar geleden de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur voor die van PSV. In december werd hij definitief overgeheveld naar Jong PSV, waarvoor Madueke in augustus al debuteerde. Als beloning mocht het talent met de A-selectie mee naar Qatar. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen