Gisteren gemist: Valverde ontslagen, Benschop verlaat Groningen

14 januari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 13 januari.

FC Barcelona stuurt Valverde de laan uit, Setién neemt stokje over

De wegen van Ernesto Valverde en FC Barcelona scheiden per direct. De Catalaanse club maakt maandagavond bekend dat de hoofdtrainer is ontslagen. De 55-jarige oefenmeester lag al lange tijd onder vuur voor het matige spel van Barça. Quique Setién neemt het stokje over van Valverde.

FC Groningen neemt al na half seizoen afscheid van Benschop

De wegen van Charlison Benschop en FC Groningen scheiden na een half jaar. De club heeft de dertigjarige spits verkocht aan Apollon Limassol, de nummer drie van de Cypriotische competitie. Daar heeft Benschop een contract voor anderhalf seizoen getekend.

Dest: "Niet verwacht dat het zó groot nieuws zou worden"

Sergiño Dest heeft maandagavond na het treffen tussen Jong Ajax en Jong PSV voor de eerste keer gereageerd op de commotie die is ontstaan door zijn beslissing om het winterse trainingskamp in Qatar te verlaten. De Nederlands-Amerikaanse rechtsback besloot eerder dan zijn teamgenoten terug te keren naar Amsterdam omdat hij zich vanwege de spanningen in het Midden-Oosten niet op zijn gemak voelde.

Minitopper tussen Jong PSV en Jong Ajax eindigt onbeslist

De mini-topper tussen Jong PSV en Jong Ajax heeft geen winnaar opgeleverd. De maandagavondwedstrijd op De Herdgang eindigde in een bloedeloze 0-0. De Amsterdamse talenten hadden in punten gelijk kunnen komen met koploper SC Cambuur, maar blijven steken op de tweede plaats. Op het AFAS Trainingcomplex boekte Jong AZ een 3-1 zege op TOP Oss.

ADO Den Haag heeft wéér beet: Van Buren komt over van Slavia

ADO Den Haag toont zich maandag zeer slagvaardig op de transfermarkt. Na George Thomas en Laurens De Bock komt ook Mick van Buren de Eredivisionist versterken. De 27-jarige aanvaller komt over van Slavia Praag, waar hij eerder dit seizoen Champions League-ervaring opdeed.

Aston Villa haalt Reina (37) terug naar de Premier League

Aston Villa heeft maandagavond de komst van Pepe Reina wereldkundig gemaakt. De 37-jarige Spanjaard wordt voor een half seizoen gehuurd van AC Milan, waar hij achter Gianluigi Donnarumma de tweede doelman was. Hij moet de promovendus helpen in de strijd tegen degradatie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen