FC Barcelona stuurt Valverde de laan uit, Setién neemt stokje over

13 januari 2020, 23:34

De wegen van Ernesto Valverde en FC Barcelona scheiden per direct. De Catalaanse club maakt maandagavond bekend dat de hoofdtrainer is ontslagen. De 55-jarige oefenmeester lag al lange tijd onder vuur voor het matige spel van Barça. Quique Setién neemt het stokje over van Valverde.

Het ontslag van Valverde hing al enige tijd in de lucht. De voorbije dagen werd duidelijk dat de koploper van de Primera División op zoek was naar een opvolger voor Valverde. Zo sprak de club met Xavi, die het niet het juiste moment vond om in te stappen. Ronald Koeman kreeg eveneens de mogelijkheid om bij zijn droomclub aan de slag te gaan, maar net als Xavi zag de Oranje-bondscoach een tussentijdse overgang niet zitten.

Valverde stapte in 2017 in bij FC Barcelona. In zijn eerste seizoen leidde hij de Catalaanse club naar de landstitel én de bekerwinst. Ook vorig seizoen werd hij landskampioen met Barça, maar desalniettemin was er veel kritiek op zijn functioneren. Vanwege de zeer pijnlijke uitschakeling in de halve finale van de Champions League tegen Liverpool, maar vooral vanwege het tegenvallende spel. Ook dit seizoen staat Barcelona bovenaan, maar overtuigen deed de ploeg van Valverde zelden.

Naast het matige spel vielen die voorbije tijd ook de resultaten behoorlijk tegen. Zo won Barcelona slechts één van de laatste vijf wedstrijden. Afgelopen donderdag ging de Catalaanse club in de halve finale van de strijd om de Supercopa onderuit tegen Atlético Madrid (2-3), ondanks dat Barcelona tien minuten voor tijd nog met 2-1 leidde.

Eerste ontslag sinds 2003

Het is lang geleden dat een trainer is ontslagen bij FC Barcelona. De laatste keer dat een trainer tussentijds moest vertrekken, was in 2003. Toen werd Radomir Antic, opvolger van de ontslagen Louis van Gaal, de laan uitgestuurd. Frank Rijkaard, Pep Guardiola, Tito Vilanova, Gerardo Martino en Luis Enrique liepen uit hun contract.

Quique Setién

De opvolger van Valverde is dus niet Xavi of Koeman, maar Setién. De 61-jarige oefenmeester staat bekend om zijn aanvallende speelstijl. Hij zat sinds zijn vertrek bij Real Betis eind vorig seizoen zonder club. Hij heeft in Barcelona een contract getekend tot de zomer van 2022.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen