Dest: "Niet verwacht dat het zó groot nieuws zou worden"

Dest: "Niet verwacht dat het zó groot nieuws zou worden"

13 januari 2020 – Sergiño Dest heeft maandagavond na het treffen tussen Jong Ajax en Jong PSV voor de eerste keer gereageerd op de commotie die is ontstaan door zijn beslissing om het winterse trainingskamp in Qatar te verlaten. De Nederlands-Amerikaanse rechtsback besloot eerder dan zijn teamgenoten terug te keren naar Amsterdam omdat hij zich vanwege de spanningen in het Midden-Oosten niet op zijn gemak voelde.Dest sloot na zijn terugkeer in Nederland aan bij Jong Ajax en speelde maandag negentig minuten mee in de mini-topper op De Herdgang. "Ik ben teruggekomen en heb mijn programma gevolgd. Dat is het gewoon. Het is niet anders geweest dan normaal", begint hij voor de camera van FOX Sports.

Zijn beslissing om het trainingskamp te verlaten werd wereldnieuws. Dest verbaast zich daarover. "Ik schrok ervan en had niet verwacht dat het zó groot nieuws zou worden, maar het is eenmaal zo. Ik heb aangegeven dat ik me niet op mijn gemak voelde. Ajax heeft daar begrip voor getoond en mij laten gaan."

Dest sluit zich aan bij de woorden van Edwin van der Sar, die stelde dat het vertrek van de Ajax-verdediger te groot is gemaakt. Verder hoorde hij niets van zijn teamgenoten bij de nationale ploeg, die Qatar helemaal meden. "Maar de club mij er goed bij heeft geholpen, daar ben ik dankbaar voor."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021

  2. zaterdag 16 januari 2021