FC Groningen neemt al na half seizoen afscheid van Benschop

FC Groningen neemt al na half seizoen afscheid van Benschop

13 januari 2020 – De wegen van Charlison Benschop en FC Groningen scheiden na een half jaar. De club heeft de dertigjarige spits verkocht aan Apollon Limassol, de nummer drie van de Cypriotische competitie. Daar heeft Benschop een contract voor anderhalf seizoen getekend.Benschop speelde slechts een enkele maanden in Groningen. Hij kwam afgelopen zomer transfervrij over van het Duitse FC Ingolstadt 04. Bij de Trots van het Noorden overtuigde hij niet. Trainer Danny Buijs maakte in de Eredivisie zeventien keer gebruik van de spits, waarvan zeven maal als basisspeler. Hij wist drie keer het net te vinden.

"Charlison kwam afgelopen zomer met bepaalde verwachtingen naar Groningen. Hoewel hij zeker een aandeel heeft gehad binnen het team in de eerste seizoenshelft, hebben wij na een half jaar met elkaar ook geconcludeerd dat het niet is geworden wat beide partijen ervan hadden verwacht", licht technisch directeur Mark-Jan Fledderus toe waarom Groningen nu al afscheid neemt van de aanvaller.

"Toen Apollon Limassol zich voor Benschop meldde, hebben wij dan ook besloten in gesprek te gaan over een transfer. Met Kaj Sierhuis en Joel Asoro hebben wij jonge en talentvolle spitsen binnen de eerste selectie en daarnaast klopt jeugdinternational Romano Postema nadrukkelijk op de deur. Met het vertrek van Benschop is er voor alle drie de spitsen nog meer ruimte om zich nog verder te ontwikkelen, hetgeen wij een belangrijk uitgangspunt vinden bij FC Groningen", besluit hij.

FC Groningen houdt een transfersom over aan de verkoop van Benschop, maar het is onduidelijk wat de club aan hem verdient.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021

  2. zaterdag 16 januari 2021