Minitopper tussen Jong PSV en Jong Ajax eindigt onbeslist

Minitopper tussen Jong PSV en Jong Ajax eindigt onbeslist

13 januari 2020 – De mini-topper tussen Jong PSV en Jong Ajax heeft geen winnaar opgeleverd. De maandagavondwedstrijd op De Herdgang eindigde in een bloedeloze 0-0. De Amsterdamse talenten hadden in punten gelijk kunnen komen met koploper SC Cambuur, maar blijven steken op de tweede plaats. Op het AFAS Trainingcomplex boekte Jong AZ een 3-1 zege op TOP Oss.Jong PSV - Jong Ajax 0-0
Meest opvallende naam in de opstellingen bij Jong Ajax en Jong PSV was die van Sergiño Dest. Hij werd vorige week wereldnieuws omdat hij het Ajax-trainingskamp in Qatar vervroegd verliet. Omdat de Nederlandse-Amerikaan zich vanwege de politieke spanningen in het Midden-Oosten niet veilig voelde, keerde hij eerder terug naar Nederland. Hij sloot aan bij Jong Ajax en kreeg maandag van trainer Mitchell van der Gaag de mogelijkheid om ritme op te doen.

Hij zag Cyril Ngonge van Jong PSV de eerste kans van de wedstrijd krijgen. Daarna kregen de bezoekers uit Amsterdam de betere mogelijkheden, maar onder meer Jurgen Ekkelenkamp en Quinten Timber kwamen niet tot scoren. Ook na rust waren de beste kansen voor de Ajacieden, maar wederom Ekkelenkamp en Dest wisten hun kansen niet om te zetten in doelpunten. De laatste minuten van de wedstrijd speelde Jong Ajax met tien man. Joshua Pynadath kreeg een directe rode kaart na een harde overtreding van achteren.

Jong AZ - TOP Oss 3-1
Waar in Eindhoven niet werd gescoord, daar vielen de goals wel in Wijdewormer. De eerste werd halverwege de eerste helft gemaakt. TOP Oss-doelman Ronald Koeman Jr. maakte in het strafschopgebied een overtreding op Félix Andrade Correia, waarna Des Kunst vanaf de penaltystip de 1-0 scoorde. Via Olivier Rommens kwamen de bezoekers na rust terug op 1-1, maar de overwinning ging door doelpunten van Richonell Margaret en Kunst alsnog naar Jong AZ.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 januari 2020

  2. zondag 26 januari 2020