ADO Den Haag heeft wéér beet: Van Buren komt over van Slavia

ADO Den Haag heeft wéér beet: Van Buren komt over van Slavia

13 januari 2020 – ADO Den Haag toont zich maandag zeer slagvaardig op de transfermarkt. Na George Thomas en Laurens De Bock komt ook Mick van Buren de Eredivisionist versterken. De 27-jarige aanvaller komt over van Slavia Praag, waar hij eerder dit seizoen Champions League-ervaring opdeed.De komst van Van Buren is op de nieuwjaarsreceptie van ADO wereldkundig gemaakt. Hij speelde de voorbije drie en een half jaar bij Slavia Praag, de kampioen van Tsjechië. Daar kwam hij vooral als invaller aan speeltijd. In het huidige seizoen kreeg hij in de Champions League speelminuten tegen Borussia Dortmund en FC Barcelona.

"Ik kijk er erg naar uit om aan te sluiten bij de groep", zegt de aanwinst van ADO. "Ik ben erg gemotiveerd om bij deze mooie club weer in de Eredivisie te kunnen spelen. Ik ga er alles aan doen om ADO Den Haag te helpen met het realiseren van handhaving op het hoogste niveau. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken."

Algemeen directeur Mohammed Hamdi is blij dat hij de selectie van trainer Alan Pardew een nieuwe impuls heeft kunnen geven. "Na de teleurstellende eerste seizoenshelft waren we op zoek naar nieuw elan. Dat hebben we nu gevonden. Niet alleen met de nieuwe trainers, maar ook met de vier nieuwe spelers. We zijn ervan overtuigd dat we met deze vier huurlingen, waarvan één met een optie tot koop (De Bock, red.), sterker zijn geworden. De urgentie om de markt nog op te gaan is nu minder hoog geworden, maar we sluiten onze ogen niet voor buitenkansjes die zich nog kunnen aandienen."

Van Buren speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord en zette bij Excelsior zijn eerste stappen in het profvoetbal. In 2013 stapte hij over naar het Deense Esbjerg, waar hij drie jaar speelde. Daarna ging hij aan de slag bij Slavia Praag, waar hij de nodige Europese ervaring opdeed.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 januari 2020