FC Utrecht laat Troupée vlieguren maken bij FC Twente

FC Utrecht laat Troupée vlieguren maken bij FC Twente

13 januari 2020 – FC Utrecht stalt Giovanni Troupée tot het einde van het seizoen bij FC Twente. De clubs hebben de deal maandagavond wereldkundig gemaakt. Voor zijn vertrek naar Enschede heeft Utrecht een optie toegevoegd in het contract van Troupée. De Domstedelingen hebben nu de mogelijkheid om de in 2021 aflopende verbintenis met een jaar te verlengen.Troupée mag op huurbasis vertrekken omdat hij in Utrecht weinig aan spelen toekomt. Sean Klaiber is de vaste rechtsback in het team van trainer John van den Brom. In het huidige seizoen kwam de 21-jarige vleugelverdediger acht keer als invaller aan de bak. Vorig seizoen werd Troupée ook al verhuurd. Toen speelde hij een jaar voor ADO Den Haag.

"Er is op dit moment geen garantie op speelminuten voor Giovanni bij FC Utrecht. Giovanni gaf aan voor zijn kans te willen gaan bij FC Twente, toen die mogelijkheid zich voordeed. Op zijn leeftijd is het belangrijk om speelminuten te maken. We wensen hem veel succes in Enschede en houden hem uiteraard in de gaten", licht technisch directeur Jordy Zuidam het vertrek van Troupée toe.

In Enschede moet Troupée de concurrentie aangaan met Paul Verhaegh, die door blessureleed nog maar weinig aan spelen is toegekomen. "Ik hoop dat ik het team kan helpen, verdedigen is uiteraard het belangrijkste, maar ik hoop ook aanvallend wat extra's te kunnen brengen. Omdat ik weinig speelde bij FC Utrecht is de overstap naar FC Twente een ideale oplossing", aldus de rechtsback.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 25 januari 2020

  2. vrijdag 24 januari 2020