ADO Den Haag huurt ervaren De Bock en bedingt de optie tot koop

ADO Den Haag huurt ervaren De Bock en bedingt de optie tot koop

13 januari 2020 – ADO Den Haag heeft maandag na de komst van George Thomas een volgende slag geslagen op de transfermarkt: Laurens de Bock wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van Leeds United, waarbij bovendien een optie tot koop is bedongen. "Ik heb veel goede dingen gehoord en gezien van de club, zoals bijvoorbeeld de fanatieke fans en het mooie stadion."Dat vertelt de verdediger op de clubsite. "Het team heeft een moeilijke eerste seizoenshelft achter de rug, maar we gaan er alles aan doen om op overtuigende wijze in de Eredivisie te blijven. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen", verzekert de linkspoot, die gepresenteerd werd direct na de komst van Thomas

De Bock kan zowel centraal in het centrum van de verdediging spelen, maar is ook een optie als linksachter als concurrent van Aaron Meijers. Eerder speelde hij voor SC Lokeren, Club Brugge, alovrens hij naar Leeds United vertrok. Daar kon hij niet doorbreken en werd om die reden eerst verhuurd aan KV Oostende en het eerste half jaar van dit seizoen aan Sunderland. Daar kwam hij tot elf duels, maar zijn halfjarige huurverbintenis werd niet verlengd.

De ervaren Belg, die eerder samenspeelde met ADO Den Haag-speler Lex Immers bij Club Brugge, kwam al uit in zowel de Champions- als Europa League. Achterin liet de nieuwe manager Alan Pardew al meermaals weten meer opties nodig te hebben: Sam Stubbs werd al gehaald, Jordan Spence traint mee en ook De Bock is dus gepresenteerd.  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 18 januari 2021

  2. zondag 17 januari 2021