Spierings verlaat RKC voor avontuur bij Levski Sofia

13 januari 2020, 13:17

RKC Waalwijk heeft de transfer van Stijn Spierings naar Levski Sofia maandagmiddag officieel afgerond. De overgang zal al een tijd in de pijplijn, maar de middenvelder moest zelf ook rondkomen met de Bulgaarse club, dat is inmiddels voltooid. Met een aflopend contract in het vooruitzicht vertrekt hij nu per direct en ontvangt de club een transfersom.

"We betreuren het vertrek van Stijn uiteraard ten zeerste. Hij is in zijn tijd in Waalwijk meerdere malen erg belangrijk geweest voor RKC, met zijn doelpunt tegen Go Ahead Eagles uiteraard als absoluut hoogtepunt", doelde algemeen directeur Frank van Mosselveld op het winnende doelpunt in de play-offs vorig seizoen. "We willen Stijn enorm bedanken voor zijn inzet en passie, en wensen hem veel succes toe in zijn verdere carrière.''

Lees ook: Grim baalt van vertrek Spierings: "Hou hem graag bij de groep"

Spierings ging al niet mee op trainingskamp naar Portugal met RKC Waalwijk, maar omdat er meerdere clubs geïnteresseerd waren, duurde het even voor de overgang helemaal rond was. Naar verluidt ontvangt de hekkensluiter van de Eredivisie bijna een half miljoen euro voor de middenvelder, wat gezien zijn aflopende verbintenis een fors bedrag is. 

Eerder speelde hij voor AZ, waar hij ook zijn opleiding genoot, en Sparta Rotterdam, alvorens hij bij RKC Waalwijk terecht kwam. Daar was hij dit seizoen naast sterkhouder ook een van de topscorers van de ploeg van Fred Grim. In totaal kwam hij tot 41 optredens in Brabantse dienst, waarin hij veertienmaal scoorde en elf assists gaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen