Guardiola vol lof over recordhouder Agüero: "Scoort tot zijn dood"

13 januari 2020, 10:42   Bijgewerkt: 13 januari 2020, 10:51

Sergio Agüero maakte zondagavond een hattrick tegen Aston Villa en is daardoor de meest scorende buitenlander in de Premier League ooit. Ook is hij nu alleen recordhouder met de meeste hattricks in deze competitie. Manchester City-trainer Pep Guardiola is vol lof over de Argentijnse goalgetter.

"Hij is echt een legend en zal blijven scoren tot zijn dood. Er zijn maar heel weinig spelers zoals hij", sprak de Spanjaard na afloop op de persconferentie. Door zijn hattrick tegen Villa heeft Agüero nu 177 doelpunten gemaakt in de Premier League en gaat hij Thierry Henry (175) voorbij. "Dat hij het record van een legende als Henry verbetert, geeft nog maar eens aan dat hij al jaren geweldig presteert. De statistieken spreken voor zich en hopelijk kan hij nog meer scoren. Het is een eer dat ik erbij mocht zijn op de dag dat hij deze records vestigt." Tot slot trok de Spaanse oefenmeester de vergelijking met een andere Argentijnse superster. "Lionel Messi is de beste. Hij is de beste nummer 9, 10, 11, 6, 4, maar daarna komt Agüero." 

Alleen Alan Shearer (260), Wayne Rooney (208) en Andy Cole (187) maakten meer doelpunten dan de spits van Manchester City. Frank Lampard maakte er net als Agüero ook 177. "Ik ben er echt heel blij mee. Ik moet vooral mijn teamgenoten bedanken, zij hebben mij aan dit record geholpen. Ik hoop dat ik nog meer doelpunten kan maken. Het zal lastig worden om Shearer in te halen, maar ik zal mijn best doen", sprak Agüero zelf, die met City al vier keer kampioen van Engeland werd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen