Van Anholt geen vrienden met ontslagen Brood: "Stoom uit oren"

13 januari 2020, 09:57

De trainerswissel bij NAC Breda heeft goed uitgepakt voor Pele van Anholt. De rechtsback was onder Ruud Brood op het tweede plan geraakt en daar was hij maar allerminst tevreden mee. "De stoom kwam toen wel uit mijn oren", zei hij. Onder de nieuwe trainer Willem Weijs stond Van Anholt weer gewoon op zijn oude vertrouwde positie als rechtsback.

"Het was het een gekke periode, maar niet alleen voor mij denk ik uiteindelijk. De trainerswissel heeft voor mij goed uitgepakt, daar draai ik niet omheen" zei hij in gesprek met BN De Stem. "Als ik mijn ding doe, hoor ik te spelen. Dat heb ik vanaf het begin van dit seizoen gezegd. Ik werd even op een paar andere posities neergezet. Dat doe ik voor het team natuurlijk. Alleen ja, toen werd ik eruit gegooid en daar was ik het dus totaal niet mee eens."

Onder Brood stond Van Anholt wisselend linksback, rechtsback, verdedigende middenvelder én reserve. Dat kwam de relatie tussen hem en de trainer niet ten goede, allesbehalve zelfs. "Er kwam wel wat stoom uit mijn oren. Laat ik het erop houden dat ik er niet blij mee was. Dat is dan zacht uitgedrukt. Het is nu voorbij. Ik heb er een streep onder gezet en al die verspeelde energie laat ik achter me. Voor mij was deze relatie puur zakelijk. Je kan niet met iedereen beste vrienden zijn. De winterstop kwam voor mij op een goed moment", zei hij.

De voormalig speler van onder meer sc Heerenveen beschikt in Breda over een aflopende verbintenis. Zelf is hij duidelijk over zijn toekomstplannen. "Als het aan mij ligt, blijf ik. Misschien dat een vertrek met de vorige trainer aan de orde was, omdat er een andere situatie was. Ik heb gezegd dat ik liever veel wedstrijden win met NAC, dan dat ik degradatiekandidaat in de Eredivisie ben." Hij weet echter ook dat een promotie naar de Eredivisie een must is voor NAC. "In het voetbal kunnen zaken zo snel veranderen. Dat blijkt ook nu weer. Als NAC in de Eerste Divisie blijft, wordt het moeilijker om te verlengen zo eerlijk moeten we zijn. Ik wil gewoon vlammen en promoveren met NAC."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen