PSG en Monaco delen punten na doelpuntenfestijn in Parijs

12 januari 2020, 23:13   Bijgewerkt: 13 januari 2020, 00:21

Paris Saint-Germain heeft AS Monaco zondag niet van zich af weten te schudden in de Ligue 1. De Parijzenaars zagen Neymar met twee goals uitblinken, maar het was niet genoeg om af te rekenen met de nummer acht van de Ligue 1. Het boeiende gevecht eindigde in 3-3.

Bij PSG begonnen alle sterren als basisspelers aan de wedstrijd en dat wierp zijn vruchten af. Al na drie minuten scoorde Neymar na een geweldige dieptepass van Marco Verratti. Lang bleef de 1-0 echter niet op het bord staan aangezien Gelson Martins vier minuten later de 1-1 maakte. Hij scoorde na een misser van Wissam Ben Yedder, die vervolgens in de dertiende minuut wel trefzeker was. Met een knappe schuiver zorgde hij voor de verrassende 1-2.

PSG draaide de duimschroeven aan en kwam nog voor rust langszij. Door een eigen doelpunt van Fodé Ballo-Touré en een verzilverde penalty van Neymar ging het sterrenensemble rusten met een 3-2 voorsprong. Die stand leek ook de eindstand te worden, maar Monaco kwam in de tweede helft knap terug. Invaller Islam Slimani zorgde er in de zeventigste minuut voor dat Monaco een punt pakte: 3-3. Hij benutte een rebound van dichtbij en dat was genoeg voor een punt.

PSG won de voorgaande zes duels, maar moest zondag genoegen nemen met een remise. Het staat echter nog altijd vijf punten voor op Olympique Marseille en heeft bovendien nog een duel in te halen. Monaco is nu vijf duels op rij ongeslagen in de Ligue 1 en is na een slechte start knap boven komen drijven.