Juventus wint bij Roma, De Ligt valt in en maakt prima indruk

12 januari 2020, 22:48   Bijgewerkt: 12 januari 2020, 23:12

Met Matthijs de Ligt lange tijd binnen de lijnen heeft Juventus de topper tegen AS Roma winnend afgesloten: 1-2. De Ligt begon voor de zesde keer op rij als wissel, maar moest al snel in het veld komen door een blessure van Merih Demiral. De Turk kreeg de voorkeur en scoorde bovendien de 0-1, maar raakte geblesseerd aan zijn knie.

Maurizio Sarri gaf wederom het vertrouwen aan Demiral en de Turk betaalde dat vertrouwen terug. Al na drie minuten kon hij van dichtbij binnen tikken. Het was zijn eerste treffer in dienst van Juventus. Toen Cristiano Ronaldo er vervolgens na tien minuten ook 0-2 van maakte, leek het duel beslist. De Portugees benutte een penalty.

Kort daarna kwam De Ligt als invaller in het veld. Demiral raakte na twintig minuten geblesseerd aan zijn knie nadat hij verkeerd neerkwam na een luchtduel. De Ligt kwam erin en speelde een prima wedstrijd. Al snel moest hij handelend optreden na een rush van Nicolo Zaniolo. De Italiaanse middenvelder werd afgestopt door De Ligt die daarvoor geel kreeg. Belangrijker was dat Zaniolo geblesseerd raakte aan zijn knie. Het leek een kruisbandblessure, waardoor zijn EK ook op de tocht is komen te staan.

Juventus speelde een matige wedstrijd, maar Roma deed eigenlijk hetzelfde. De thuisploeg, nog altijd zonder de geblesseerde Justin Kluivert, kwam twintig minuten voor tijd wel terug in het duel. Diego Perotti schoot een penalty achteloos tegen de touwen na een handsbal van Alex Sandro. Kort daarna kreeg via Edin Dzeko die de paal raakte nog een kans, maar verder waren de mogelijkheden voor Juventus. Onder meer Gonzalo Higuain, die nog wel een goal afgekeurd zag worden, had het vizier niet op scherp staan. In de slotfase greep De Ligt nog een keer geweldig in. Hij kan terugkijken op een prima rentree. Het gewenste slotoffensief van Roma kwam niet van de grond omdat er simpelweg te slordig werd gespeeld.

Juventus klimt door de zege over Internazionale heen in de Serie A. Het team van Maurizio Sarri heeft twee punten meer en is koploper.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen