'Koeman wijst Barcelona af en zweert trouw aan KNVB'

12 januari 2020, 20:18   Bijgewerkt: 12 januari 2020, 22:59

Dat FC Barcelona achter de schermen met allerlei projecten bezig is, is inmiddels duidelijk. Zaterdag kwam naar buiten dat de clubleiding Xavi Hernandez heeft benaderd om de nieuwe trainer van de ploeg te worden als opvolger van Ernesto Valverde die nog altijd onder contract staat. Eerder kreeg Ronald Koeman al een belletje.

Dat meldt De Telegraaf zondag althans. De bondscoach van Oranje heeft in de afgelopen 48 uur een verzoek van Barcelona afgewezen om in gesprek te gaan over het hoofdtrainerschap bij de topclub. Koeman heeft Barcelona hoog op zijn verlanglijst staan, maar piekert er niet over om Oranje in aanloop naar het EK in de steek te laten. Hij heeft het verzoek van Barcelona dan ook afgewezen. Spaanse media kondigden eerder al aan dat Koeman de topfavoriet is voor de opvolging van Valverde en dat blijkt dus ook uit de acties van de leiding.

Toen Koeman aangaf niet in te gaan op het verzoek van Barcelona, schakelde de club over naar Xavi. De Spanjaard is de hoofdtrainer van Al-Sadd en ziet het niet zitten om midden in het seizoen naar Barcelona over te stappen. Opmerkelijk is dat de leiding van Barcelona dus bezig is met het zoeken naar een nieuwe trainer terwijl Valverde nog altijd voor de groep staat in Camp Nou.

Koeman staat tot en met het WK in Qatar onder contract bij de KNVB. Eerder kwam al wel naar buiten dat de bondscoach een clausule in zijn contract heeft staan die hem de mogelijkheid geeft om tussentijds naar Barcelona over te stappen. Daar heeft de 57-jarige trainer zelf echter geen oren naar, zo is gebleken.

Lees ookFC Barcelona: meer op zoek naar goed voetbal dan naar prijzen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen