Man City met tennisscore langs Villa, records Agüero

12 januari 2020, 19:27   Bijgewerkt: 12 januari 2020, 20:35

Manchester City heeft zondag geen spaan heel gelaten van Aston Villa. De promovendus uit Birmingham werd op eigen veld vernederd door de sterrenformatie. Bij rust stond het al 0-4 en na de pauze liep City uit naar 0-6. Een rake penalty van Anwar El Ghazi betekende in de slotfase nog wel de eretreffer: 1-6.

Pep Guardiola koos er zondag voor om Sergio Agüero en Gabriel Jesus samen op te stellen in de aanval. Dat bleek een goede zet, aangezien het duo enorm gevaarlijk was. Dat gold ook voor Riyad Mahrez, die de laatste weken in prima vorm steekt. De Algerijn was met twee mooie goals verantwoordelijk voor een snelle 0-2 voorsprong in Birmingham. Aston Villa had simpelweg geen antwoord op de aanvalsdrang van Manchester City en werd helemaal ondersteboven gespeeld.

Eenvoudig liep City door goals van Agüero en Jesus uit naar een 0-4 ruststand. Een kwartier na de pauze schoof Agüero zijn tweede van de middag tegen de touwen en daarmee hielp hij zichzelf aan een bijzonder record. Die goal betekende zijn 176ste Premier League-treffer. Daarmee is hij Thierry Henry (175) gepasseerd en nu de meest scorende buitenlander in de competitie. In de 81ste minuut scoorde de Argentijn weer en wederom betekende dat een record. Hij tekende namelijk voor zijn twaalfde Premier League-hattrick. Niemand slaagde er ooit in om dat te presteren.

Anwar El Ghazi mocht in blessuretijd vanaf de strafschopstip nog voor de eretreffer aantekenen, maar zijn goal werd er één voor de statistieken: 1-6. Aston Villa staat op de zorgelijke achttiende plaats, terwijl Manchester City over Leicester City naar de tweede plaats is gestegen. Het heeft twee punten meer dan The Foxes die zaterdag van Southampton verloren.