Domper voor Barça: Suarez vier maanden buitenspel

12 januari 2020, 16:24   Bijgewerkt: 12 januari 2020, 19:26

Een enorme tegenslag voor FC Barcelona. Luis Suarez is namelijk de komende vier maanden niet inzetbaar vanwege een knieblessure, zo meldt de Spaanse club zondag. De Uruguayaan heeft zondag een operatie aan zijn meniscus en zal vier maanden moeten revalideren.

Aanvankelijk werd gedacht dat de 32-jarige aanvaller een week of zes zou moeten herstellen, maar de schade aan zijn knie is ernstiger dan gedacht. Suarez kampte al langer met knieklachten en in de Super Cup-wedstrijd tegen Atlético Madrid ging het definitief mis. De schade was nu zo erg dat hij een operatie moest ondergaan. Omdat er een hersteltijd van vier maanden opgeplakt is door Barcelona, is de kans klein dat hij dit seizoen nog in actie komt.

De oud-speler van FC Groningen en Ajax speelde dit seizoen tot dusver 23 wedstrijden voor Barcelona. Hij scoorde daarin veertien keer. In La Liga was hij goed voor elf goals en in de Champions League scoorde hij drie keer. Opmerkelijk is dat de aanvaller de speler is met de meeste assists in La Liga. Hij leverde er dit seizoen al zeven af.

Door de kwetsuur mist Suarez de cruciaalste maanden van het seizoen. De spannende titelstrijd in Spanje gaat aan hem voorbij, net als het restant van de Champions League-campagne. Barcelona speelt in de achtste finales tegen Napoli.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen