Limburgse derby begint en eindigt met vuurwerk: 2-2

Limburgse derby begint en eindigt met vuurwerk: 2-2

12 januari 2020 – Roda JC heeft zondagmiddag in blessuretijd in een krankzinnig duel een pijnlijke nederlaag voorkomen tegen MVV. In een door vuurwerkincidenten ontsierde wedstrijd kwam het vlak voor tijd op een 0-2 achterstand door treffers van Joeri Schroijen en Koen Kostons (heerlijk stiftje), maar werd een nederlaag tóch nog voorkomen in blessuretijd: 2-2.De wedstrijd tussen Roda JC en MVV was zondagmiddag nog geen minuut oud toen het spel al werd stilgelegd. Nadat vanuit het vak van de harde kern van Roda JC veel vuurwerk werd afgestoken, was het zich slecht door de enorme rookontwikkeling. Na een kwartier was het wederom raak: de thuissupporters staken opnieuw vuurwerk en rookbommen af, waarop de arbiter ditmaal besloot om naar binnen te gaan.

Lees ookLimburgse derby binnen twintig minuten twee keer gestaakt

Bij een volgend vuurwerk-incident zou er definitief worden gestaakt, zo lieten de autoriteiten weten. Het vuurwerk was daarmee definitief van de baan, want op het veld gebeurde er relatief weinig – het eerste leukere kwartier ten spijt. Een treffer Joshua Holtby werd na ruim twintig minuten afgekeurd wegens een duwfout, daarna liet het spektakel lang op zich wachten, maar nieuw vuurwerk kwam er meer dan.

Na een kleine zeventig minuten opende Schroijen de score na een lage voorzet vanaf de rechterkant. Toen Kostons in de counter vervolgens vlak voor tijd ook nog de 0-2 aantekende, leek het duel beslist. Direct aan de andere kant maakte Roland Albert zijn eerdere misser (bal vanaf een meter niet binnengeschoten) goed met de aansluitingstreffer en toen Nigel Bertrams zich verkeek bij een hoge bal, kon Ike Ugbo alsnog de gelijkmaker binnenschieten: 2-2.

Zodoende werd een pijnlijke derby-nederlaag voorkomen door Roda JC, waardoor MVV een forse kater zal hebben en de thuisploeg een punt zal koesteren. Wel blijft Roda JC nog altijd achter de Maastrichterenaren op de ranglijst staan in de Eerste Divisie.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020