De Jong in bekertoernooi wel succesvol namens Sevilla

De Jong in bekertoernooi wel succesvol namens Sevilla

12 januari 2020 – Luuk de Jong heeft zondagmiddag eindelijk weer eens het net gevonden namens Sevilla. De sterke spits opende in de Copa del Rey na ruim een kwartier de score tegen Escobedo, uitkomend op het derde niveau van Spanje. Het was de inleiding van een uiteindelijk probleemloze 0-5 zege.

Het was de derde treffer van De Jong – die een moeizaam eerste half jaar kent in Sevilla - in Spaanse dienst. De laatste keer dat hij scoorde, was bovendien al begin november geweest bij zijn heldenrol tegen Real Betis. Sindsdien scoorde hij niet meer en mede daarom moest hij regelmatig genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Tegen Escobedo kreeg hij weer eens een plek vanaf de aftrap, waarin ook onder andere Nemanja Gudelj, Lucas Ocampos en Nolito stonden. Laatstgenoemde verdubbelde de score na ruim een half uur, waarna Ocampos na een klein uur de derde maakte namens Sevilla. Vlak voor De Jong naar de kant werd gehaald voor Javier Hernandéz had Franco Vázquez de vierde gemaakt, terwijl Óliver Torres in blessuretijd de eindstand op het scorebord schoot.

gerelateerd