Faber: "Met ons beste spel kunnen wij van iedereen winnen"

12 januari 2020, 12:44

Ernest Faber kijkt ondanks de twee verliespartijen terug op een goede trainingsweek met PSV. De ploeg oefende in Qatar tegen Club Brugge en KAS Eupen en verloor beide wedstrijden, toch raakt Faber hierdoor niet van de wijs. "We hebben heel veel gecreëerd, het is wel zaak om te scoren", zei hij.

Faber nam het stokje over van de ontslagen Mark van Bommel en moet na een dramatische eerste seizoenshelft de Eindhovense ploeg weer aan de praat krijgen. Op het trainingskamp in Qatar legde Faber de basis voor een goede tweede seizoenshelft. "We hebben een hele goede week gehad. Hard en vaak getraind. We moeten de situatie positief bekijken", zei hij in gesprek met de NOS. Hij kijkt dan ook uit naar de hervatting van de Eredivisie. "Straks gaat het weer om de knikkers in de competitie. Als wij ons beste spel laten zien, kunnen wij van iedereen winnen", zei hij stellig.

De Brabanders gingen tegen zowel Club Brugge als Eupen met 1-2 onderuit, maar Faber kijkt verder dan alleen het resultaat. "Wij hebben prima gespeeld en heel veel kansen gecreëerd, maar we moeten wel gaan scoren. Ik ben dan ook totaal niet in paniek. Er zit zoveel voetbal, creativiteit en beweging in deze ploeg. Dat hebben we ook voor de winterstop gezien. De ploeg is fris."

Volgende week zondag hervat PSV de competitiewedstrijd met een uitduel in Venlo. De vraag is wie er dan onder de lat staat bij PSV. Onder Van Bommel begon Jeroen Zoet het seizoen in doel, maar die raakte zijn basisplaats kwijt aan Lars Unnerstall. Robbin Ruiter is derde doelman. "Het wordt een van de drie, de keuze is reuze", zei Faber over die kwestie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen