Martínez vult positie van Blind in: "Zal me op die positie richten"

12 januari 2020, 09:33   Bijgewerkt: 12 januari 2020, 11:32

Lisandro Martínez denkt dat hij zich de komende tijd moet richten op de positie van centrale verdediger. De Argentijn speelde een ijzersterke eerste seizoenshelft op het middenveld van Ajax, maar door de blessure van Daley Blind zakt hij hoogstwaarschijnlijk een linie terug. "Ik zal me op die positie richten", sprak hij.

De Argentijn betreurt de situatie van Blind en spreekt zijn steun uit. "Het is heel vervelend wat er met Daley is gebeurd. Ik weet zeker dat het goed met hem komt en dat hij er snel weer bij is", zei hij in gesprek met de NOS. Dat hij nu een linie terugzakt en de positie van Blind overneemt, vindt hij niet erg. "Ik zal me richten op die positie. Ik ken die positie goed. Ik heb er al veel wedstrijden gespeeld. Ik sta klaar voor het team, waar ik ook nodig ben."

Martínez kwam in de zomer over van Defensa y Justicia en had amper tijd nodig om zich aan te passen in Amsterdam. Dat komt vooral door mijn ploeggenoten. Ze hebben me veel geholpen en daardoor voelde ik me meteen onderdeel van de groep." Aankomende zomer hoopt hij met de Olympische ploeg van Argentinië naar Tokio te gaan voor de Spelen. "Ik wil graag mee. Het is een belangrijk toernooi, maar ik moet nog niet teveel in de toekomst kijken. We hebben met Ajax nog veel belangrijke wedstrijden te spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen