Engels toptalent Madueke (17) timmert aan de weg bij PSV

12 januari 2020, 09:15

Noni Madueke (17) maakte afgelopen week zijn officieuze debuut voor PSV. Door de blessures van Donyell Malen en Kostas Mitroglou mocht het Engelse talent in de basis starten in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge. Waar veel jonge  Nederlandse talenten juist naar Engeland vertrekken, bewandelde Madueke de omgekeerde weg. "PSV was een bewuste keuze".

Madueke komt uit de jeugd van Tottenham Hotspur en speelde tot de Onder 16 bij de club. Hij mocht blijven, maar door een gebrek aan perspectief koos hij ervoor om te vertrekken. Inmiddels maakte hij al zijn debuut voor Jong PSV en timmert hij aardig aan de weg. "PSV was één van veel clubs die informeerden. Het verhaal sprak mij en mijn familie aan", zei hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ze gingen een nieuwe Academy bouwen, vertelden over het tweede elftal dat ook al in een profcompetitie speelt. Deze route leek me de beste kans om door te breken."

Het is bijzonder dat een Engels talent deze stap maakt. "Natuurlijk is het een spannend avontuur, niemand doet het. Maar áls ik mijn droom waar kan maken, zullen meer Engelse talenten naar Nederland komen. Zeker weten. Wat ik zeg: iedereen volgt het op de voet.'' Over zijn debuut is de zeventienjarige aanvaller gematigd tevreden. "De intensiteit is natuurlijk heel anders, maar aan de bal kon ik wel meekomen. Ik dank mijn debuut aan god", zei hij. 

PSV-trainer Ernest Faber liet al weten dat de jonge aanvaller ook na het trainingskamp in Qatar zal aansluiten bij de A-selectie. De Eindhovenaren hervatten de competitie op zondag 19 januari met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen