Faber sluit debuut tiener niet uit en wil minder tegengoals

Faber sluit debuut tiener niet uit en wil minder tegengoals

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 januari 2020 – Ernest Faber kijkt ondanks twee nederlagen tijdens de winterstop met tevredenheid terug op het trainingskamp van PSV in Qatar. Volgens de tijdelijke opvolger van Mark van Bommel moet er wel gewerkt worden aan het gemak waarop de Eindhovenaren tegengoals krijgen.

PSV verloor van Club Brugge en KAS Eupen, tweemaal met 2-1. En telkens na een snelle achterstand. 'Te makkelijk', volgens Faber. "Dit kan uiteraard beter nu gebeuren dan volgende week. We creëren in ieder geval voldoende kansen, maar moeten wel doelgerichter worden", verklaart hij tegenover het Eindhovens Dagblad. Wie de eerste keus van Faber wordt, weet hij nog niet. Jeroen Zoet kwam niet in actie wegens ziekte, maar is nog niet uitgesloten in de strijd om eerste doelman, vertelt Faber. "Volgende week maak ik die keuze pas. Het gaat er in deze periode vooral om dat we een goed beeld krijgen wat er mogelijk is met alle spelers. Zo hebben we een optimaal overzicht om toe te werken naar VVV-uit."

Madueke en Rodriguez
Noni Madueke (17) maakt tegen de Venlonaren mogelijk zijn debuut in PSV 1. De tiener presteert goed tijdens het trainingskamp. "Hij pikt het snel op, presenteert zich zoals we het graag willen zien." En wie weet is mogelijke versterking Ricardo Rodriguez, die op het verlanglijstje van PSV staat, dan ook al in dienst van de Eindhovenaren. "Toch hebben we diverse opties en we zullen met de meest geschikte man spelen", is Faber mysterieus.

gerelateerd