United en Chelsea winnen, Leicester thuis onderuit

11 januari 2020, 17:57

In de Engelse Premier League hebben Manchester United en Chelsea simpele thuiszeges geboekt op respectievelijk Norwich City en Burnley FC. De twee grootmachten geven elkaar dus nog geen duimbreed toe in strijd om het vierde Champions League-ticket. Leicester City, de nummer twee van de competitie, had thuis veel moeite met Southampton en kreeg in de slotfase de deksel op de neus.

Leicester City – Southampton: 1-2

Het ensemble van Brendan Rodgers had het in de eerste competitiethuiswedstrijd van dit jaar ontzettend lastig met Southampton. De start was nog goed dankzij een goal van de Belg Dennis Praet, na een kwartiertje voetballen. Stuart Armstrong maakte na nog geen kwart wedstrijd al gelijk en daarnaar hielden de gasten gelijke tred met Leicester. En dat terwijl het duel bij Southampton eerder dit seizoen in 0-9 eindigde.

Het leverde een leuke tweede helft op, met uiteindelijk Southampton als grote winnaar. Danny Ings maakte tien minuten voor tijd de winnende goal bij The Foxes. Manchester City kan daardoor de tweede plaats van Leicester overnemen, want de ploeg van Pep Guardiola heeft een duel minder gespeeld.

Chelsea – Burnley FC: 3-0

Tegen Burnley schreef het Chelsea van Frank Lampard drie makkelijke punten bij. Chelsea zag Jorginho na nog geen half uur de score openen vanaf de stip. Tammy Abraham bracht de marge nog voor rust op twee en kort na de hervatting besliste Callum Hudson-Odoi het treffen op Stamford Bridge.

Manchester United – Norwich City: 4-0

Met dank aan Marcus Rashford, die zijn tweehonderdste duel speelde voor de club, kende Manchester United een makkelijke middag tegen Norwich City. De pas 22-jarige aanvaller passeerde Tim Krul tweemaal en zag ook Anthony Martial en Mason Greenwood een keer scoren. Dankzij de simpele zege springt United naar de vijfde plaats in de Premier League. Norwich blijft met slechts veertien punten de hekkensluiter.

Overige uitslagen:

Everton – Brighton & Hove Albion: 1-0

Wolverhampton Wanderers – Newcastle United: 1-1

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen