Spoorboekje: Madrileense derby, belangrijke duels Juve en PSG

12 januari 2020, 07:00   Bijgewerkt: 11 januari 2020, 23:31

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 12 januari.

Wedstrijden

Real Madrid - Atlético Madrid (19.00 uur)

Real Madrid als Atlético Madrid wonnen vorig seizoen in Spanje geen prijs, maar strijden wel om de vaderlandse Super Cup. Deze prijs kent sinds de huidige jaargang een veranderde opzet. Niet de landskampioen tegen de bekerwinnaar, maar een mini-toernooi met vier clubs. In de halve finale rekende Real Madrid midweeks af met bekerhouder Valencia (1-3) en ontdeed Atlético zich van landskampioen FC Barcelona (2-3). In Saoedi-Arabië maken beide Madrileense grootmachten vanavond uit wie de eerste Supercopa 2.0 pakt.

AS Roma - Juventus (20.45 uur)

Waarschijnlijk moet Matthijs de Ligt ook tegen AS Roma genoegen nemen met een reserverol. Dat zou voor de zesde keer op rij zijn. Juventus ziet het nog altijd helemaal zitten in de Nederlander, maar voorlopig moet de oud-Ajacied zijn geduld bewaren en Merih Demiral voor zich dulden. Vast staat dat aan Romeinse zijde Justin Kluivert ontbreekt. Hij ondervindt nog steeds hinder van een vervelende hamstringblessure.

Paris Saint-Germain - AS Monaco (21.00 uur)

AS Monaco kon zich nog niet lang geleden serieus meten met Paris Saint-Germain. In 2017 wisten de Monegasken zelfs de heerschappij van de Parijzenaars te doorbreken. Daarna werd Monaco wel slachtoffer van het eigen succes. Afgelopen seizoen streed de club uit het prinsdom zelf tegen degradatie. Dit jaar staat Monaco in de brede subtop, maar of het PSG partij kan bieden?

Voetbal op tv

12.15 uur: Roda JC - MVV, FOX - live verslag uit Eerste Divisie

14.30 uur: Go Ahead Eagles - Almere City, FOX - live verslag uit Eerste Divisie

14.50 uur: Bournemouth - Watford, Ziggo Sport - live verslag uit Premier League

16.45 uur: NEC - FC Den Bosch, FOX - live verslag uit Eerste Divisie

17.00 uur: Aston Villa - Manchester City, Ziggo Sport - live verslag uit Premier League

20.20 uur: AS Roma - Juventus, Ziggo Sport - live verslag uit Serie A

23.30 uur: Match of the Day, BBC One - samenvattingen Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen