Aubameyang dupeert Arsenal op bezoek bij Crystal Palace

11 januari 2020, 15:39

Arsenal heeft zichzelf tekort gedaan op bezoek bij Crystal Palace (1-1). In de tweede helft gaven de Londenaren alles uit handen. Daarin dupeerde Pierre-Emerick Aubameyang zijn ploeg door een rode kaart te pakken. Voor rust was hij nog de gevierde man als maker van de openingstreffer.

The Gunners begonnen hoopvol aan het duel. Arsenal had veel meer de bal, terwijl Crystal Palace - met Jaïro Riedewald voor de vierde keer op rij in de basis - tam voor de dag kwam. De 0-1 van Arsenal na twaalf minuten van Aubameyang was dan ook volledig terecht. De Gabonees werd tussen twee verdedigers goed weggestoken door Alexandre Lacazette en rondde  vervolgens koel af. Ondanks het dominante spel, creëerde de ploeg van  Mikel Arteta in het resterende deel van de eerste helft geen grote kansen meer.

Niemand had kunnen voorzien dat Arsenal in de tweede helft nog in de problemen zou komen. Deels kwam dat ook omdat de thuisploeg zich terug vocht in het duel. Crystal Palace werd daarbij geholpen door een gelukkige treffer van Jordan Ayew. Een schot van de Ghanees belandde via het been van David Luiz achter Bernd Leno.

De situatie voor Arsenal werd een stuk zorgelijker na de rode kaart van Aubameyang, die nooit eerder een rode kaart kreeg in zijn carrière.

Een smerige tackle van de doelpuntenmaker op Max Meyer werd terecht bestraft met een rode kaart. Wel nadat de VAR daar uitgebreid naar had gekeken. Een klein half uur moest Arsenal zien te overleven. Crystal Palace probeerde nog een zege uit het vuur te slapen, maar Arsenal kreeg de beste kans op de winnende treffer. Nadat Pepe de bal op de paal schoot, kreeg Lacazette de bal op het presenteerblaadje. De Fransman schoot de bal echter in de handen van doelman Vicente Guaita en moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen