PSV in oefenduel ook onderuit tegen nummer dertien van België

11 januari 2020, 14:23

PSV kent een teleurstellend einde van het trainingskamp in Qatar. Na de oefennederlaag van donderdag tegen Club Brugge moesten de Eindhovenaren zaterdagmiddag buigen voor Eupen: 1-2. De nummer dertien van België verloor twee dagen geleden nog van Ajax (2-0).

Robbin Ruiter startte bij PSV onder de lat, waar het de bedoeling was dat Jeroen Zoet zou beginnen. Maar de doelman moest vanwege een blessure verstek laten gaan. Op de linksbackpositie speelde Olivier Boscagli en vormden de Duitsers Timo Baumgartl en Daniel Schwaab het centrale duo. Bruma startte net als donderdag tegen Club Brugge in de punt van de aanval.

Vanaf het beginsignaal had PSV goede bedoelingen en zocht het de aanval. De achterstand halverwege de eerste helft was dan ook niet verdiend, maar wel PSV's eigen schuld. Een miscommunicatie tussen Schwaab en Pablo Rosario leidde balverlies van laatstgenoemde in en kreeg PSV de rekening gepresenteerd: op het schot van Danijel Milicevic had Ruiter geen antwoord.

Tien minuten later tekende Bruma voor de terechte gelijkmaker. De aanvaller werkte een voorzet van Boscagli binnen. Maar in de tweede helft liep PSV wederom achter de feiten aan. Zwak verdedigend werk aan de zijde van PSV betekende de nieuwe voorsprong voor Eupen. Ditmaal via een kopbal van Flavio Ciampichetti. Kanttekening: PSV speelde de tweede helft met deels een B-team. Onder meer Tijn Daverveld, Justin de Haas en Richard Ledezma kwamen binnen de lijnen.

Ook Nani Madueke - donderdag tegen Club Brugge basisspeler - viel in. De zeventienjarige aanvaller was aan Eindhovense zijde de gevaarlijkste man, met een aantal goede acties en een schot op de paal. Maar het Engelse talent kon niet voorkomen dat PSV ook zijn tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding verloor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen