'FC Twente vindt in Troupée zeer gewenste rechtsback'

'FC Twente vindt in Troupée zeer gewenste rechtsback'

11 januari 2020 – FC Twente gaat zich spoedig versterken met Giovanni Troupée. De Tukkers sluiten een huurdeal met FC Utrecht. De 21-jarige rechtsback begint normaliter maandag bij zijn nieuwe club. Twente zocht al een tijd naar een rechtsback, omdat Paul Verhaegh maar niet fit raakt.Tubantia maakt zaterdagochtend melding van de aanstaande huurtransfer. Troupée wordt daarmee de eerste winterse aanwinst van Twente, dat mogelijk ook nog een centrale verdediger en een aanvaller naar Enschede haalt. Eventueel vertrekken er ook nog spelers uit de Grolsch Veste.

Afgelopen week was Troupée nog met Utrecht op trainingskamp. Maar bij de Domstedelingen moet de verdediger zich schikken in een reserverol. In de periode van Erik ten Hag bij Utrecht stond Troupée op het punt door te breken, maar loste hij zijn belofte daarna niet in. Troupée speelde vorig seizoen op huurbasis voor ADO Den Haag.

Bij Twente lonkt speeltijd voor de Utrecht-huurling. Zeker zolang Verhaegh blessureleed blijft houden. In de eerste seizoenshelft gebruikte trainer Gonzalo Garcia Garcia Julio Pleguezuelo en Joël Latibeaudiere op de rechtsbackpositie. Maar beide spelers zijn van nature centrale verdediger.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 juli 2020

  2. vrijdag 3 juli 2020