Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Afellay: "Grote stappen terug ga ik hierna niet zetten"

Afellay: "Grote stappen terug ga ik hierna niet zetten"

11 januari 2020 – Ibrahim Afellay begint fit aan de tweede seizoenshelft. Nu de PSV'er het lichaam op orde heeft, wil hij alles er nog uithalen. "Zolang ik plezier heb, voetbal ik", klinkt het uit de mond van de 33-jarige Afellay, die sinds december weer minuten maakt voor PSV.

"Ik ben fit, heb alle trainingen dit seizoen goed doorstaan en tegen GVVV zelfs op kunstgras een wedstrijd kunnen spelen", vervolgt de aanvoerder van PSV in het Eindhovens Dagblad. Afellay kan ook terugkijken op een goed trainingskamp in Qatar. "Ik sta er heel positief in voor de periode na de winterstop en heb vertrouwen in de toekomst en de groep."

Plezier staat voorop. "Daarbij wil ik wel op een behoorlijk niveau blijven voetballen. Grote stappen terug ga ik hierna niet zetten, omdat je dan in een situatie terechtkomt die je je hele leven niet hebt meegemaakt. Ik zie mezelf niet onderin de Eerste Divisie afbouwen bijvoorbeeld, nee. Dan ga ik als voetballer dingen verwachten van anderen die niet realistisch zijn."

gerelateerd