Sparta zoekt nieuwe aanvaller in categorie van Traoré en Druijf

11 januari 2020, 09:27

Sparta zit niet te wachten op spitsen à la Charlison Benschop en Anthony van den Hurk. De Rotterdammers zoeken het in een andere categorie, zegt technisch manager Henk van Stee. Na het (aanstaande) vertrek van Halil Dervisoglu en Lars Veldwijk, haalt Van Stee deze maand graag nog een aanvaller naar Het Kasteel.

"Dat klopt, maar dat moet wel een meerwaarde zijn. Ik zie de namen voorbijkomen van Charlison Benschop en Anthony van den Hurk. Met alle respect voor die jongens, maar dat is niet het niveau dat wij zoeken", zegt Van Stee in het Algemeen Dagblad. "Jongens als Traoré, Ferdy Druijf of Kaj Sierhuis zouden ons direct beter maken. Of ze haalbaar zijn, zullen we zien. Maar liever wachten, dan wanhopig gaan voor breedteversterkingen. Onze huidige selectie, waarin vijftien jongens eredivisiewaardig zijn, is goed genoeg. Op voorwaarde dat we niet teveel schorsingen en blessures oplopen."

Over de toekomst van de club maakt Van Stee zich zorgen. Ook al staat Sparta momenteel knap elfde. "Op de lange termijn houden we met dit budget geen stand in de eredivisie. Onmogelijk. Met de spelersbegroting waarmee we nu werken, kun je er vergif op innemen dat Sparta ooit weer degradeert", stelt Van Stee. "Ik maak me zorgen over de toekomst van Sparta, ja. Kijk, clubs als PEC Zwolle en Heracles Almelo werken met een spelersbegroting van circa vijf miljoen euro. Naar dat niveau moeten wij ook. Zo niet, dan kun je met wat pech, blessures en schorsingen zomaar weer terugzakken naar de Eerste Divisie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen