Gisteren gemist: heldenrol Strootman, interesse in Elia en AZ-duo

11 januari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 10 januari.

Boadu en Stengs beloven AZ dit seizoen trouw

Calvin Stengs en Myron Boadu hebben uitgesproken het seizoen sowieso af te maken bij AZ. Hoewel er voldoende Europese belangstelling is voor het uitblinkende duo, willen zij in de winterstop sowieso niet vertrekken bij de Alkmaarders, bij wie hun contract nog tot 2023 loopt.

'Elia kan historische transfer naar Argentinië maken'

Eljero Elia staat mogelijk voor een vertrek bij Istanbul Basaksehir. De buitenspeler staat namelijk in de concrete belangstelling van de Argentijnse club Club Atlético Talleres, de nummer twaalf uit de hoogste afdeling van Argentinië. Als de overgang uiteindelijk rondkomt, kan hij de eerste Nederlandse voetballer ooit worden in Argentinië.

PSV met chartervlucht én andere route naar Eindhoven

PSV mijdt het luchtruim boven Irak en Iran en vliegt daarom met een charterlucht via een aangepaste route terug naar Eindhoven. Dit besluit heeft de directie genomen vanwege de spanningen in het Midden-Oosten. De clubleiding ontving hiervoor advies van internationale luchtvaartautoriteiten en vliegmaatschappijen

Blind twijfelt niet aan rentree na blessure: "Moet herstellen"

Daley Blind twijfelt er niet aan dat hij terugkeert op het voetbalveld. De verdediger staat na hartproblemen nog wel voorlopig langs de kant bij Ajax, maar weet zeker dat hij een comeback gaat maken. Wanneer, dat weet hij nog niet. "Het kan een week duren, maar ook twee maanden."

Koploper Cambuur direct onderuit, Graafschap wint in de slotfase

FC Volendam heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan bij de hervatting van de Eerste Divisie. Op bezoek bij koploper SC Cambuur, dat dit seizoen in eigen huis nog niet verloor, won de ploeg van trainer Wim Jonk met 1-2. In Doetinchem besliste Ralf Seuntjens in de blessuretijd de wedstrijd in het voordeel van De Superboeren door de 2-1 binnen te schieten, waardoor zij volop profiteren van de nederlaag. Bij NAC Breda - [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361864/van-wonderen-in-gesprek-met-nac-over-hoofdtrainerschap/,_blank,waar Kees van Wonderen wordt genoemd als nieuwe coach] - was er door de doelpuntloze remise géén schokeffect na het ontslag van Ruud Brood.

Invaller Strootman matchwinner in Franse topper tegen Rennes

Kevin Strootman heeft zich vrijdagavond in de Franse topper gekroond tot matchwinner. De middenvelder viel vlak voor het einde in namens runner-up Olympique Marseille tegen nummer drie Rennes en schoot direct na zijn entree het enige doelpunt tegen de touwen: 0-1.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen