Invaller Strootman matchwinner in Franse topper tegen Rennes

10 januari 2020, 22:50   Bijgewerkt: 10 januari 2020, 22:56

Kevin Strootman heeft zich vrijdagavond in de Franse topper gekroond tot matchwinner. De middenvelder viel vlak voor het einde in namens runner-up Olympique Marseille tegen nummer drie Rennes en schoot direct na zijn entree het enige doelpunt tegen de touwen: 0-1.

De Nederlander begon 2020 als bankzitter bij Olympique Marseille in de Franse topper, tussen twee ploegen die beide verrassen. Vorig seizoen eindigde Rennes namelijk nog op de tiende plaats, terwijl Strootman met Marseille op de vijfde plaats in Frankrijk besloot. Dit seizoen staan ze respectievelijk derde en tweede, achter het ongenaakbare Paris Saint-Germain – dat ook dit seizoen al heel ver is uitgelopen.

Lang leek het erop dat PSG opnieuw op beide clubs kon uitlopen, omdat het tot in de absolute slotfase doelpuntloos gelijk bleef. Een minuut na de entree van Strootman binnen de lijnen kroonde hij zich tot matchwinner. Een vrije trap vijf minuten voor het einde werd gekeerd door keeper Edouard Mendy, waarna de bal voor de voeten van meerdere Marseille-spelers kwam. Strootman toonde zich het meest effectief en opende 2020 met een geweldige opsteker. Met zijn derde treffer in dienst van Marseille blijft die club op de tweede plaats in de Ligue 1.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen