AZ boekt na snelle achterstand klinkende oefenzege op Mechelen

10 januari 2020, 17:39

AZ heeft zijn enige winterse oefenduel overtuigend gewonnen. De Alkmaarders zetten vrijdagmiddag KV Mechelen met 5-1 opzij. In het basiselftal keerde Ron Vlaar weer terug en speelde Jordy Clasie op het middenveld voor de licht geblesseerde Fredrik Midtsjø.

Vlaar miste vanwege een blessure een flink deel van de eerste seizoenshelft. Maar voor de hervatting van de Eredivisie is de centrale verdediger hersteld getuige zijn basisplaats tegen Mechelen. Vlaar kon niet voorkomen dat Igor de Camargo al na tien minuten de score opende voor de Belgen. Maar AZ had niet lang nodig om daarna orde op zaken te stellen.

Na een slalom zorgde Calvin Stengs zeven minuten later voor de gelijkmaker. Nog voor rust werd duidelijk dat AZ een maatje te groot was voor de nummer zes uit de Jupiler Pro League. Dani de Wit en Oussama Idrissi - hij schoot een hoekschop rechtstreeks binnen - bepaalden de ruststand op 3-1. De tweede helft greep trainer Arne Slot aan om onder meer aanwinst Ramon Leeuwin en Ferdy Druijf te brengen. Laatstgenoemde maakte met twee treffers de klinkende oefenzege van AZ compleet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen