FC Utrecht klopt Leverkusen, maar ziet ook vijftal uitvallen

10 januari 2020, 15:53   Bijgewerkt: 10 januari 2020, 18:12

FC Utrecht heeft vrijdagmiddag indruk gemaakt in het oefenduel met Bayer Leverkusen. De Domstedelingen klopten het elftal van Peter Bosz met 3-4. Utrecht trof bepaald geen B-team van Leverkusen, dat onder meer aantrad met Kai Havertz, Kevin Volland en Jonathan Tah. Ook Daley Sinkgraven speelde mee bij de Duitsers. Echter werd de zege overschaduwd door het uitvallen van Willem Janssen, Adam Maher, Maarten Paes, Sander van de Streek en Leon Guwara

Aan de zijde van Utrecht was Adrian Dalmau de meest opvallende de naam. De Spanjaard sukkelde de hele eerste seizoenshelft met zijn fitheid. Tegen Leverkusen startte hij voor het eerst sinds september in de basis. Dalmau had vervolgens zeventien minuten nodig om te scoren. Alleen op het doel af faalde de spits niet: 0-1.

Opvallend genoeg had Leverkusen geen antwoord op de achterstand. Utrecht liep zelfs verder uit. Nog voor rust verdubbelde Sean Klaiber de voorsprong. Met een mooi afstandsschot liet hij doelman Lukas Hradecky kansloos. Met de 0-3 van Gyrano Kerk vroeg in de tweede helft leek de overwinning in de knip. Maar Leverkusen kwam daarna nog gevaarlijk dichtbij. Havertz en Volland brachten Die Werkself terug tot 2-3. Echter bleef de gelijkmaker uit. Issah Abass maakte zelfs nog de vierde voor Utrecht. Het tweede doelpunt van Havertz kwam te laat voor Leverkusen.

De oefenstunt was extra knap omdat trainer John van den Brom maar liefst vijf spelers zag uitvallen. Janssen, Maher en Paes vielen al voor de rust geblesseerd uit. In de tweede helft moesten Van de Streek en Guwara zich ook laten vervangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen