Transferweekje: Advocaat hoopt op Kokorin, grootse plannen Inter

11 januari 2020, 12:00

De winterse transferperiode is sinds 1 januari geopend. Clubs hebben de eerste transfers al afgerond en de komende weken zit er nog veel meer in het vat. De geruchtenmachine draait dan ook op volle toeren. Welke winterse verrassing halen clubs uit de hoge hoed? Wij praten je bij met een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ajax uitgewinkeld, PSV en Feyenoord nog niet

De transfermarkt is nog drie weken open, maar Ajax gaat - in principe - niemand meer halen, vertelde Edwin van der Sar aan het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers versterkten zich met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361825/babel-arriveert-in-amsterdam-het-is-allemaal-zo-snel-gegaan/,_blank,Ryan Babel] en dat is hoogstwaarschijnljk het enige nieuwe selectielid. Waar Ajax is uitgewinkeld, daar zijn PSV en Feyenoord dat niet. Van de Eindhovenaren hoeft ook geen vuurwerk te worden verwacht, al hopen zij nog wel [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361708/rodriguez-kiest-voor-psv-pereiro-gaat-voor-transfervrij-vertrek/,_blank,Ricardo Rodriguez] (AC Milan) of een andere linksback aan te trekken. Gastón Pereiro en Jeroen Zoet [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361829/interesse-voor-pereiro-voor-ons-laatste-kans-hem-te-verkopen/,_blank,vertrekken mogelijk juist]. Feyenoord nam al afscheid van Liam Kelly en mogelijk ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361651/vi-ayoub-wijst-ado-af-en-hoopt-op-buitenlands-avontuur/,_blank,Yassin Ayoub] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361768/schotse-interesse-voor-feyenoord-middenvelder-tapia/,_blank,Renato Tapia], maar wat betreft versterkingen is het wat stil in Rotterdam. Dick Advocaat stuurt al enige tijd aan op versterkingen en hoopt [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361851/advocaat-wil-oude-bekende-kokorin-28-naar-feyenoord-halen/,_blank,Aleksandr Kokorin] naar De Kuip te halen, maar dat lijkt een moeilijk verhaal te worden.

{image[339119][right-half][Henk van Stee]}Sparta zoekt opvolger Veldwijk

Sparta Rotterdam struint de markt af voor een extra aanvaller. Lars Veldwijk heeft namelijk hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd op Het Kasteel gespeeld. De 28-jarige spits is op weg naar het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Hyundai. Omdat Sparta Veldwijk (nog) niet kwijt wilde, werd hij in de wachtkamer gezet en moest hij zich melden op het trainingskamp in Spanje. Al snel pakte de [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361684/sparta-kiest-eieren-voor-geld-bij-veldwijk-was-ongemotiveerd/,_blank,ongemotiveerde aanvaller] het vliegtuig terug om zijn transfer alsnog af te ronden. Het is nu wachten op de bevestiging dat de deal beklonken is. Sparta is ondertussen op zoek naar zijn opvolger. Meerdere namen zijn de revue gepasseerd: Anthony van den Hurk (MVV), Charlison Benschop (FC Groningen) en Lassina Traoré (Ajax). Volgens het Algemeen Dagblad heeft Sparta geen interesse in Van den Hurk en Benschop, terwijl De Telegraaf meldt dat Ajax niet meewerkt aan een verhuur van Traoré. Met welke aanvaller komt Sparta op de proppen: volgens Voetbal International kan dat zomaar eens Telstar's Reda Kharchouch zijn.

Grootse plannen Inter

Internazionale heeft deze maand grootse plannen. Om tot het einde te strijden om de Scudetto, staan vier spelers op het wensenlijstje: Olivier Giroud, Arturo Vidal, Ashley Young én Christian Eriksen, van wie nog wel duidelijk moet worden of hij deze winter of in de zomer komt. De komst van Giroud en Young lijkt volgens de recente berichten een kwestie van tijd. De spits van Chelsea en de linksback van Manchester United zouden al een akkoord hebben met de Nerazzurri. Het wachten is dus dat de clubs alle seinen op groen zetten. Inter haalt ook graag Vidal naar Milaan. De Italianen moeten echter afwachten wat er bij FC Barcelona met Ernesto Valverde gebeurt. Een ontslag van de trainer zou het perspectief van Vidal in Camp Nou ineens veranderen. Tevens deed Internazionale Eriksen een aanbod. Na dit weekend hoort de club volgens Sky Sport of de Deen deze maand al naar de modestad wil komen.

{image[337183][right-half][]}Manchester United zoekt middenvelders

Ole Gunnar Solskjær is bij Manchester United op zoek naar goede en het liefst een beetje creatieve middenvelders. Paul Pogba is maandenlang vaker geblesseerd dan dat hij speelt en over de anderen is hij niet tevreden. Christian Eriksen – zijn contract loopt af bij Tottenham Hotspur - stond hoog op het lijstje, maar door de Deen ging volgens Sky Sports afgelopen week een streep. Daardoor zijn er extra ogen gericht op Donny van de Beek, in wie de Noorse manager de nodige diepgang ziet. Al zijn het zeker niet de enige namen die worden gelinkt aan The Red Devils: Bruno Fernandes (A Bola), James Maddison (Mirror), Todd Cantwell (BBC), Harry Winks (The Athletic). Het is bijna een schande als je er níet op staat.

Concurrentie neemt af voor Luuk de Jong

Luuk de Jong mag dan in Marca's flopelftal opgenomen zijn, voor Julen Lopetegui blijft hij (vooralsnog) spits nummer één. De pinchitter van Oranje zag deze week Munas Dabbur naar Hoffenheim vertrekken en ook Chicharito overweegt eieren voor z'n geld te kiezen. Volgens ESPN wil Los Angeles Galaxy de Mexicaan huren van Sevilla en de spits denkt daar zelf ook over na. Mogelijk dat Sevilla er nog wel iemand voor terughaalt. Want zo wordt de spoeling voorin dun bij de Andalusiërs. Raul de Tomas was in beeld, maar hij tekende twee dagen geleden bij Espanyol.

{image[339042][right-half][]}ADO op Engelse tour

ADO Den Haag is op de Engelse tour gegaan met de komst van Alan Pardew. Niet alleen wordt er getraind volgens de Engelse mentaliteit – lees: keihard -, ook komen er diverse versterkingen vanuit Groot-Brittanië. Sam Stubbs werd definitief binnengehengeld, terwijl voormalig toptalent Jordan Spence nog altijd volop meetraint in de Hofstad. Daar werd met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361783/ado-den-haag-voegt-nog-een-engelsman-toe-aan-technische-staf/,_blank,Paul Butler] (video-analist) nog een Engelsman aan toegevoegd. Gezien de zege op 1899 Hoffenheim werpt het voorlopig z'n vruchten af: als ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361826/kishna-optie-voor-ado-den-haag-zeer-betrokken-bij-de-club/,_blank,Ricardo Kishna] en Laurens de Bock van Leeds United - volgens het Algemeen Dagblad [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/361871/ado-vindt-in-de-bock-volgende-verdedigende-versterking/,_blank,in beeld als linksbenige centrale verdediger] - komen, mag ADO weer hopen op betere tijden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen