Heerlijke goal Halilovic helpt sc Heerenveen aan oefenzege

10 januari 2020, 12:44   Bijgewerkt: 10 januari 2020, 13:44

SC Heerenveen heeft vrijdagmiddag een oefenzege geboekt op UE Llagostera. De Friese formatie was in Navata met 2-1 te sterk voor de Spaanse derdeklasser. Alen Halilovic maakte twintig minuten voor tijd het winnende doelpunt.

De Kroaat startte niet in de basis. Trainer Johnny Jansen stuurde zijn sterkste elf het veld in en daar hoort Halilovic niet bij. Het oefenduel begon niet goed voor de Eredivisionist: al na vijf minuten kwam Llagostera op voorsprong uit een schot van afstand. Vanaf de strafschopstip trok Hicham Faik een kwartier later gelijk.

Via Mitchell van Bergen raakten de Friezen even later de paal, maar met een 1-1 stand zochten de teams de kleedkamers op. Een kwartier na rust besloot Jansen zijn complete elftal te wisselen. Onder meer Halilovic kwam erin. Hij knalde, uit stand, twintig minuten voor tijd de bal in de kruising. Llagostera kreeg nog een strafschop na een handsbal van de vijftienjarige (!) Timo Zaal, maar Filip Bednarek keerde de penalty.

Het duel met Llagostera was voor Heerenveen het enige gedurende het trainingskamp in Spanje. De Friezen pakken zaterdag het vliegtuig terug naar Nederland en hervatten volgende week de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Startopstelling sc Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Høegh, Dresevic, Woudenberg; Kongolo, Faik, Veerman; Van Bergen, Bruijn, Ejuke

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen