Maher tipt Boadu en Stengs: "De vervolgstap kan bepalend zijn"

10 januari 2020, 12:15

Net als Adam Maher acht jaar geleden maakten Myron Boadu en Calvin Stengs in november op jonge leeftijd hun debuut in het Nederlands elftal. Zij worden, zoals Maher destijds, een mooie loopbaan voorspeld. "Ik zie inderdaad veel overeenkomsten met mijn doorbraak", zegt hij in De Telegraaf.

Maher koos er uiteindeljk voor om in de zomer van 2013 naar PSV te verkassen. Daar wist hij de hoge verwachtingen echter niet waar te maken. Afgelopen seizoen blies hij bij AZ zijn carrière nieuw leven in. "Wat ik ze vooral mee wil geven uit eigen ervaring, is dat een bepalende voetballer bij AZ zijn, andere verwachtingen schept dan bij topclubs. Daar staat veel meer druk op. Neemt niet weg dat ze het ongelooflijk goed doen", aldus de middenvelder van FC Utrecht.

"De keuzes die Myron en Calvin in afzienbare tijd moeten maken is cruciaal", stelt hij. "Nu is het nog leuk, maar de vervolgstap die ze gaan maken kan bepalend zijn voor de rest van hun carrière. Ik had me mijn loopbaan na AZ ook anders voorgesteld. Ik dacht via een tussenstop bij PSV de stap naar de Europese top te kunnen maken. Het liep alleen anders."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen