Oud-doelman Zwiers nieuwe algemeen directeur FC Emmen

10 januari 2020, 11:43   Bijgewerkt: 10 januari 2020, 12:01

Jan Zwiers wordt de nieuwe algemeen directeur van FC Emmen. Hij treedt per 1 maart in dienst, zo maakt de club vrijdagochtend bekend. De 53-jarige Zwiers wordt de opvolger van Ronald Lubbers, die als ad-interim de functie invulde.

In het verleden stond Zwiers als doelman twee jaar onder contract bij FC Emmen. In april werd hij lid van de Raad van Commissarissen van de club. "Voetbal is mijn passie, de club heeft goeie ambities, zet Drenthe nog meer op de kaart en is daarom belangrijk voor de hele regio. Ooit speelde ik er zelf even en nu kan ik op een heel andere manier iets toevoegen aan de organisatie. Daar heb ik echt heel veel zin in", zegt hij.

"Toen ik Jan voor het eerst vroeg voor een rol bij FC Emmen kwam er een veelzeggende spontane glimlach. Een aantal maanden later gaf Jan zijn 'ja-woord' als (beoogd) commissaris van onze club. Eind 2019, nadat twee kandidaten voor de functie van algemeen directeur afvielen, zei ik nogmaals tegen Jan dat hij naadloos past in het geschetste profiel. Toen kon hij het niet langer weerstaan en nu zijn we als club erg blij dat we hem als algemeen directeur mogen verwelkomen", aldus voorzitter Lubbers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen