'Koeman topfavoriet voor opvolging Valverde bij Barça'

10 januari 2020, 11:27

Niet voor de eerste keer wordt Ronald Koeman in Spaanse media gelinkt aan FC Barcelona. De bondscoach van het Nederlands elftal is volgens Cadena SER favoriet om aan het einde van het seizoen Ernesto Valverde op te volgens als hoofdtrainer van de Catalaanse club. Koeman heeft een clausule in zijn contract staan dat hij ná het EK, onder bepaalde voorwaarden, Oranje kan verlaten voor een dienstverband bij Barcelona.

De kans is groot dat Valverde aan het einde van het seizoen vetrekt bij FC Barcelona. Hij ligt al langere tijd onder vuur en beschikt over een contract dat enkele maanden afloopt. Ondanks dat supporters van Barça op social media massaal schreeuwen om het ontslag van de Spaanse oefenmeester, lijkt het erop dat de kampioen van Spanje geen vervroegd afscheid van Valverde zal nemen.

FC Barcelona werd donderdag in de halve finale van de Spaanse Super Cup uitgeschakeld door Atlético Madrid (2-3). In de competitie gaat de Catalaanse club met evenveel punten als Real Madrid aan kop, maar overtuigen doet Barça allerminst. De club van Frenkie de Jong is ook nog actief in de Copa del Rey en Champions League. In het miljardenbal is in de achtste finale het geplaagde Napoli de volgende tegenstander.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen